Trombyl 75 mg

Här hittar du information om dina Trombyl 75 mg tabletter.

Du kan läsa om hur du känner igen dina tabletter och exakta vilka 7 ämnen de innehåller. Det är viktigt att du vet vad dina tabletter innehåller om du har någon form av allergi. Har du någon allergi mot något av ämnen som finns i dina Trombyl 75 mg tabletter så ska du prata med din läkare om andra alternativa behandlingar.

Trombyl 75 mg
Dina Trombyl 75 mg tabletter känner du enkelt igen på dess hjärtform.

När du vet hur dina Trombyl 75 mg tabletter ser ut så slipper du att oroa dig för att bland ihop dem med andra läkemedel som du har.

När du vet exakt vad dina tabletter innehåller så undviker du att utsätta dig för onödiga risker om du skulle vara allergisk mot något av ämnen i dina tabletter.

Tycker du att detta är ett krångligt ord? Din läkare säger att dina tabletter är ett trombocytaggregationshämmande medel. Som tur är så är det förstås inget ord som du någonsin själv behöver använda. 🙂

När du tar Trombyl 75 mg tabletter tar du den lägsta dosen. Du kan också få den starkare typen av tablett utskrivet av din läkare dessa tabletter heter Trombyl 160 mg.

Hur du känner igen dina Trombyl 75 mg tabletter

Kanske har du många olika läkemedel?

Dina tabletter från olika läkemedel har är oftast utformade så att du ska kunna skilja dem åt. Du kan till exempel se skillnad på olika tabletter från olika tillverkare på tabletternas form, tabletternas färg och dina tabletters märkning.

Vad det gäller dina Trombyl 75 mg tabletter så är de mycket enkelt att känna igen dem. Har du någonsin tagit en Trombyl 75 mg tablett så glömmer du inte förmodligen inte hur de ser ut. Som du i så fall redan vet så har dina tabletter formen av ett hjärta.

Utseendet på dina Trombyl 75 mg tabletter:

  • Dina tabletter är vitaktiga till färgen
  • Dina tabletter är hjärtformade
  • Dina tabletter är kupade
  • Dina tabletter har en diameter på cirka 6,4 millimeter

Du kan även se hur de ser ut på bilden här bredvid.

Hur du vet vad dina Trombyl 75 mg tabletter innehåller

Dina Trombyl 75 mg tabletter innehåller den verksamma substansen acetylsalicylsyra.

Den verksamma substansen kallas också ibland för aktiv substans. Det är acetylsalicylsyra i dina tabletter som gör att din risk för att drabbas av blodproppar minskar.

Det verksamma ämnet är också det ämne som i ovanliga fall kan leda till att du upplever negativa bieffekter av dina tabletter. Läs mer här: Trombyl biverkningar.

Förutom acetylsalicylsyra innehåller dina tabletter dessa 6 så kallade hjälpämnen:

  • Magnesiumoxid
  • Majsstärkelse
  • Mikrokristallin cellulosa
  • Talk
  • Gelatin
  • Kiseldioxid

Är du allergisk mot något av dessa ämnen så ska du naturligtvis inte ta Trombyl tabletter. Din läkare vet vilka alternativa som finns för dig.

Mer om Trombyl

Klicka vidare här för att läsa mer om hur Trombyl fungerar och förhindrar att du drabbas av blodpoppar. Du kan läsa mer om varför du aldrig ska kombinera Trombyl 75 mg tabletter med alkohol här.