Trombyl alkohol

Vill du veta vilka risker du utsätter dig för när du kombinerar Trombyl alkohol?

När du behandlas med Trombyl och samtidigt dricker öl, vin eller sprit så utsätter du dig för risk. Detta förutom de utöver risker med Trombyl biverkningar som du utsätter dig för.

Alkoholen som du dricker påverkar nämligen negativt din mage. Din mage blir helt enkelt utsatt för en onormal belastning vilken kan leda till olika typer av besvär.

Trombyl alkohol
Trombyl alkohol i kombination ger dig en ökad risk för farliga bieffekter av dina Trombyl tabletter.

Trombyl innehåller ett den aktiva substansen acetylsalicylsyra som även den, liksom alkohol, har en negativ påverkan på din mage.

Om du kombinerar Trombyl och alkohol samtidigt så utsätts allstå din mage för en attack från två håll samtidigt. Det kan vara mer än din mage mäktar med.

Har du otur så kan du i värsta fall drabbas av farliga biverkningar i form av blödningar i din mage.

4 negativa effekter på din mage av Trombyl alkohol i kombination

Du kan i värsta fall drabbas av:

  • Att du drar på dig blödningar i din tarmkanal eller i din magsäck
  • Att det uppstår sår i din mage och i dina tarmar
  • Att din avföring färgas svart och blir blodig
  • Att du kräks blod

Av dessa anledningar så är det smart av dig att tänka både en och två gånger innan du tar ett glas vin eller öl till sammans med Trombyl. Här liksom när du tar andra läkemedel gäller förstås att ju högre dos du tar och ju mer alkohol du dricker desto mer ökar din risk.

Faktum är att risken för att du ska drabbas av något farligt antagligen är ganska liten om du någon enstaka gång skulle dricka mindre mänger alkohol även om du samtidigt behandlas med Trombyl.

Trombyl alkohol i kombination ska du generellt sett vara mycket försiktig med om du vill undvika allvarliga mag- och tarmbesvär.

Klicka här för att läsa mer om Trombyl och de 2 vanligaste biverkningarna du riskera av ditt läkemedel.

Efter att du nu har läst om Trombyl alkohol så rekommenderar jag verkligen att du fortsätter och läser om Trombyl biverkningar.