Trombyl IVF

Funderar du pÄ Trombyl i samband med IVF?

Kanske har du hört att Trombyl IVF kombinationen gör det lÀttare att bli gravid och att det minskar din risk för missfall.

HÀr lÀser du för att fÄ klarhet i vad som egentligen gÀller. Du slipper att förlita dig pÄ olika osÀkra kÀllor utan vetenskapliggrund. NÀr du vet exakt vad som gÀller sÄ kan du koncentrera dig pÄ vad som Àr viktigt för att maximera dina chanser att bli gravid och fÄ en egen son eller dotter.

PÄ den hÀr sidan hittar du information frÄn bland annat lÀkare pÄ Carl von Linné Kliniken, experter pÄ fertilitetsbehandlingar.

Trombyl ivf
Ökar din chans att bli gravid och minskar din risk för missfall om du tar Trombyl vid IVF? HĂ€r lĂ€ser du om forskningsstudien pĂ„ 364 gravida kvinnor i Holland.

Trombyl innehÄller den aktiva substansen acetylsalicylsyra vilket i sin tur Àr en renare form av salicylsyra som sÀgs ge en positiv effekt pÄ din IVF behandling. Chansen att din IVF behandling skulle lyckas skulle helt enkelt bli större.

Vissa sÀger att den blodförtunnande effekten av Trombyl kan öka ditt blodflöde i din livmoder och dÀr med att öka din chans att bli gravid och minska din risk för tidiga missfall. Andra sÀger att Trombyl minskar risken för proppar i din moderkaka och pÄ sÄ vis ska förhindra eller minska risken för att du ska drabbas av missfall.

Du kan lÀsa hur det egentligen ligger till nedan.

Nya forskningsstudier om Trombyl vid IVF (acetylsalicylsyra)

Kanske har du eller sÄ har du inte lÀst om studien fertilitets forskare gjorde i Holland.

Denna studie Àr mycket relevant för dig om du funderar över det skulle vara till din fördel att ta Trombyl vid din IVF behandling.

I studien sÄ prövade forskarna att behandla 364 gravida kvinnor (som tidigare drabbats av missfall) med salicylsyra.

NÀr forskarna senare undersökte resultaten, Àr detta vad de fann som har hjÀlp lÀkare att förstÄ hur vida Trombyl vid IVF Àr bÀttre Àn utan:

Ingen av de behandlade kvinnorna fick bÀttre utfall Àn nÄgon av de (lika mÄnga obehandlade). TyvÀrr kunde forskarna inte visa att det fanns nÄgot samband mellan en minskad risk för att du ska drabbas av missfall och behandling av Trombyl i samband med din IVF.

Forskarna sÀger att det stÀrker tesen att du som drabbas av tidiga missfall gör det pÄ grund av avvikelser i ditt embryo. TyvÀrr kan ditt embryo inte rÀddas med denna typ av behandling.

Risker med Trombyl och IVF

Kanske har du om andra som har tagit Trombyl vid IVF? Ofta sĂ„ framförs argumentet att Trombyl Ă€r ”ofarligt” och att det inte kan skada att i alla fall prova.

Studien ovan visar att du med största sannolikhen inte har nÄgon som helst fördel att ta Trombyl i samband med din IVF behandling. Denna extra medicin ger dig ingen ökad chans att bli gravid.

Du bör ocksÄ veta att Àven lÄga doser av Trombyl (acetylsalicylsyra) eller andra typer av blodpropps förebyggande lÀkemedel INTE Àr helt och hÄllet ofarliga. Om du vill veta mer: klicka hÀr och lÀs om de 2 vanligast biverkningarna av Trombyl. Trombyl IVF i kombination Àr allstÄ inget som de allra flesta seriösa lÀkare rekommenderar dig.